Tietoa hoitoon tulevalle
Muista jo kotona
Rokotustodistus, kunnolliset lenkkivälineet - panta ja hihna, fleksi yms - jotain tuttua tuoksua, oma ruoka jos niin on sovittu ja mahdollisest lääkkeet. Tarkista myös että koira on terve. Tarttuvaa tautia sairastavaa koiraa ei saa tuoda hoitolaan, jos koira sairastuu yllättäen - soita niin keskustellaan tilanteesta mitä voidaan tehdä.
Aikataulu
Millinraitilla ei ole mitää erityisiä tuonti- ja hakuaikoja joten noudatathan meidän sopimia aikoja mahdollisimman tarkasti. Hoitola elää, etenkin sesonkiaikaan, melkoisen hektistä elämää, joka on suht tarkkaan aikataulutettua. Jos oma aikataulusi muuttuu, ilmoita siitä mahdollisimman pian niin tehdään täälläkin uusi suunnitelma.
Hoitosopimus ja raha-asiat
Jokaisesta hoidokista tehdään kirjallinen hoitosopimus. Huolehdi koirastasi ja pidä rokotukset voimassa, ota rokotustodistus mukaan ja kirjataan tiedot sopimukseen.
Hoitomaksu maksetaan etukäteen hoidokkia jätettäessä. Varaa summa käteisellä, pankkikortti ei käy. Kaikista suorituksista kirjoitetaan kuitti, hoitolan toiminta on arvonlisäveron (24%) alaista toimintaa.
Tarhat
Tarhat sisustetaan jo valmiiksi matolla ja makuualustalla mutta jos haluat niin voit ottaa mukaan koiralle oman alusen, kopan tms luomaan turvallisuuden ja kodikkuuden tunnetta.
Ruoka- ja vesikupit
Ruoka- ja vesikuppeina käytetään metallikuppeja ja jos koiralla on havaittu allergiaa niin muista mainita siitä tai ota silloin oma kuppi mukaan.
Hoitolan päivärytmi
Jokainen päivä hoitolassa on erilainen ja päivärytmiin vaikutavat suuresti hoidokkien lukumäärä, ikäjakauma, terveydentila yms asiat. Pääpirteittäin se menee seuraavasti:
Aamulla
Mahdollisimman pian kaikki koirat aamutarpeilleen, joko ulkotarhaan odottamaan aamulenkkivuoroa tai, jos vain vähän hoidokkeja, lähdetään lenkille samantien. Koirat jotka syövät aamulla, saavat jalottelun jälkeen ruuan. Samalla vaihdetaan vedet kuppeihin ja siistitään tarhat yön jäljiltä.
Päivällä
Alkuiltapäivästä lähdetään jalottelemaan ja osa koirista jää lenkin jälkeen, sään ja omistajan niin salliessa, ulkotarhoihin. Jos jotain erityisiä toimenpiteitä on sovittu niin ne tehdään koiran kanssa päivälenkkien yhteydessä.
Illalla
Iltaruuat annetaan hoidokin omaa kotiaikataulua myötäillen illansuussa. Iltalenkeille lähdetään joko ulko- tai sisätarhoista, riippuen siitä missä koiruus on aikaansa iltapäivällä viettänyt. Sisätarhoihin rauhoittuvat kaikki ja jos niin on sovittu, annetaan iltapurtavaa tarhaan. Yövalo ja radio jäävät päälle vahtimaan koirien unta.
Hoitolasta kotiin
Kotiinlähtiessä hoitolasta annetaan rehellinen palaute siitä kuinka hoitojakso on mennyt. Kuinka koira sopeutui uuteen paikkaan, kuinka ruokaili, lähti lenkille, suhtautui toisiin koiriin, kuinka vatsa reagoi jne. Palaute ei kuitenkaan ole arvostelua koiran käytöksestä vaan tietoa omistajalle millainen koira on kun omistaja ei ole paikalla ja koira toimii yksin.
Kaikki koirat reakoivat hoitojaksoon erilailla. Joku on hieman enemmän kiinni omistajassa ja joku voi mököttää :) Etenkin ensikertalainen koira voi olla hyvinkin väsynyt hoitojakson jälkeen, palautuu kyllä. Joku voi haukkua äänensä käheäksi, sekin palautuu. Jos kuitenkin uneliaisuus jatkuu pidempään, on ehkä syytä tarkastuttaa koira eläinlääkärillä.
Jos huomaat jotain muuta sairautta tms. ota rohkeasti yhteyttä hoitolaan. Tarttuvista taudeista, erittäin helposti tarttuva, kennelyskä on sellainen että se saattaa olla oireeton täällä hoitojakson aikana mutta puhkeaa sitten kotona. Jotta saataisiin kaikenlaiset tarttuvat kuriin, on tiedottaminen tärkeää. Kun tieto saadaan tänne, voidaan täältä sitten levittää sanaa edelleen.